De verschillende soorten tuinen

De verschillende soorten tuinen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn veel soorten tuinen. Afhankelijk van de plaats en de mensen, past de tuin zich aan de behoeften aan. Esthetisch, sociaal of experimenteel, deze plek van diversiteit onderzoekt verschillende mogelijkheden om het dagelijks leven te verbeteren. In het verleden was de tuin een plaats van sociale interactie en uitwisseling rond de classificatie van soorten. Tegenwoordig maakt de aanleg van tuinen het mogelijk om de biodiversiteit te waarborgen en te beschermen.

Individuele tuinen: economisch en ecologisch

De tuin kan een manier zijn om uw budget te optimaliseren. Omwille van economie en ecologie is de tuin een essentiële ondersteuning voor de voedselproductie. Het is om deze reden dat particuliere tuinen het landschap steeds meer bezetten. Er zijn verschillende methoden om economie en ecologie in dezelfde ruimte te combineren. In een ecologische benadering bestaat de tuin dus uit een moestuin, oppervlakcompostering en struikgewas om groenafval te recyclen. In het hart van deze tuin blijft de landbouw in de vorm van een moestuin bestaande uit aromatische planten en groenten. Als uw huis geen tuin heeft, zijn het huren van privé-grond of het bezetten van een onontwikkelde ruimte oplossingen om rekening mee te houden.

Volkstuinen: respect voor de natuur

Volkstuinen worden beheerd door verenigingen of federaties en behoren tot een gemeenschap. Dit type tuin is vergelijkbaar met het oorspronkelijke model van werktuinen. Hun specificiteit ligt in het groeperen van verschillende tuinen in dezelfde ruimte. Deze kunnen verschillende dimensies hebben en zich in het centrum of aan de rand van een stad bevinden. De volkstuinen zijn aangelegd met respect voor de natuur en de structuren die zijn aangebracht. Behoud van het milieu en verbetering van de tuin zijn voldoende voorwaarden voor de aanleg van deze tuinen. Hun dagelijkse praktijk en werkwijze moeten voldoen aan de behoeften van tuiniers en uitwisseling tussen hen mogelijk maken.

Gedeelde tuinen: interacties en delen

Op zoek naar sociale interacties en uitwisselingen tussen mensen in dezelfde buurt, biedt de gemeenschappelijke tuin de mogelijkheid om een ​​collectieve ruimte te creëren. Om dit te doen, komen bewoners samen om verlaten openbare ruimtes te rehabiliteren en om te vormen tot een moestuin of siertuin. Ze ontwikkelen een ruimte van sociale band tussen de bewoners. Feesten, plantages, open dagen, deze initiatieven brengen de tuin tot leven in de stedelijke omgeving. Gedeelde tuinen verenigen zich rond hetzelfde doel. De praktijk van gemeenschapstuinbouw ontwikkelt sociale banden door middel van leuke en educatieve activiteiten. De bewoners kunnen zo samenkomen rond een gemeenschappelijk project en tegelijkertijd de bescherming van de biodiversiteit waarborgen. Deze solidariteit en het delen van acties rond de tuin maken het mogelijk om unieke sociale acties te ontwikkelen en de toegang tot de omgeving in een stedelijke ruimte te bevorderen.


Video: #69 Tips voor tuinontwerp maken